Sluiten

Pinda (informatie)

  1. Pinda (informatie)
pinda

Aardnoot, Grondnoot, Pimpernoot, Olienoot, Apennoot, Curacause amandelen, Sausjes, Sause mangelen, Klapperende noot: de eenvoudige pinda kent in het Nederlands vele namen. Een keer per jaar pakken we biologisch geteelde pinda’s in om de diversiteit in de biologische teelt aan te bieden. Deze pinda’s komen uit Egypte, de meest nabije plek waar ze willen groeien. Het is niet eenvoudig om pinda’s biologisch te telen, want ze zijn zeer gevoelig voor schimmels.

Pinda’s zijn geen noten maar peulvruchten. Zij groeien op een heel bijzondere wijze. De lage struiken bloeien vlak boven de grond. Uit de bloemen groeit een steeltje naar beneden de grond in. In de grond rijpen de pinda’s in twee maanden tijd. Vandaar de naam aardnoten. Pinda’s bestaan voor een kwart uit eiwitten en voor de helft uit vetten, voor het merendeel onverzadigde vetzuren. Pinda’s bevatten ook fosfor, kalium en vitamine B.

Veel pel plezier met de pinda’s. Mocht u ze zelf niet lusten, dan waarderen mezen, spechten en eekhoorns ze zeer.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen