Sluiten

Champignonballetje met cranberry-appel salsa

  1. Champignonballetje met cranberry-appel salsa

200 g kastanjechampignons

1 1/2 teentjes knoflook, fijngehakt

25 g walnoten

1/2 ei

1/4 blik witte bonen, afgespoeld en uitgelekt

handje verse peterselie, gehakt

25 g paneermeel 

25 g Parmezaanse kaas, geraspt–peper en zout naar smaak

Nog 20 g paneermeel

frituurolie om in te bakken.


Cranberry-appel salsa

1/2 grote appel, geschild en in stukjes

200 g cranberry’s

2 el suiker, honing, ahornsiroop of ander zoetmiddel

1/2 kaneelstokje

150 ml bloedsinaasappelsap

Eventueel 1 tl maïzena

rasp van 1/2 sinaasappel

mespuntje zout en cayennepeper.

  1. Snijd de champignons in halve plakjes en bak ze in wat olie met de knoflook bruin of totdat al het vocht is verdampt. Bestrooi met flink veel peper en wat zout.Laat de champignons uitlekken op een stuk keukenpapier en doe ze daarna in een keukenmachine.
  2.  Voeg de walnoten en peterselie toe en maal fijn.
  3.  Voeg het ei, de bonen, de geraspte kaas en 50 g paneermeel toe en schep er doorheen. Het mengsel moet nu lekker stevig worden. Laat het mengsel minstens een half uur opstijven in de koelkast. 
  4. Bestrooi een bord met de resterende 20 g paneermeel.Haal de balletjes er stuk voor stuk doorheen. Doe dit voorzichtig, want ze kunnen nog wat slap zijn.Bak de balletjes in wat hete olie in 5 minuten bruin. Laat weer uitlekken op keukenpapier en serveer met de saus.
  5. Die maak je door alle ingredienten in een pannetje te doen, breng aan de kook en laat pruttelen tot dikke saus.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen