Sluiten

Gnocchi in tomatensaus

  1. Gnocchi in tomatensaus

2 grotere aardappelen

100 g tarwebloem

1/2 ei

1 tl zeezout

vers gemalen peper

250 g tomaten

1 teen knoflook

1 tl gedroogde tijm

2 tl honing

zeezout naar smaak


  1. Gnocchi: Aardappelen in de schil, in ongeveer 20 min goed gaar koken. Af laten koelen, schillen en door een zeef wrijven. 
  2. Ei klutsen. Bloem, zout en het ei mengen met de aardappels. 
  3. Werkvlak met bloem bestuiven en het deeg tot een rolletje van ongeveer 1 cm doorsnede uitrollen. Schuin afsnijden in stukjes van 2 cm. Minimaal een half uur in de koelkast weg zetten.
  4. Gnocchi in kokend water scheppen en 2 à 4 min laten koken. Nog heel even doorkoken wanneer de gnocchi boven komt drijven.Tomatensaus: 
  5. Tomaten in stukjes snijden. Steelaanzet verwijderen. 
  6. Knoflook fijn hakken. Tomaten met knoflook aan de kook brengen zonder water toe te voegen. Ongeveer 5 minuten zachtjes laten koken. 
  7. Tomaten zeven. 
  8. Tijm honing en zout aan de saus toevoegen. 
  9. Saus op de borden verdelen. 
  10. Gnocchi er in scheppen en bestrooien met peper.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen