Sluiten

Makreelsalade

  1. Makreelsalade

200 g gestoomde of gerookte makreelfilet

4 grotere nieuwe aardappelen

1/2 krop sla

1 prei

1 wortel

1/2 bosje verse koriander of peterselie

2 el volle kwark

2 el mayonaise

1 el (appel)azijn

1 el honing


  1. Bladeren van de sla los trekken, wassen en uit laten lekken. 
  2. Aardappelen schoon boenen met een groenteborstel en in een bodempje water in ongeveer 20 min gaar koken.
  3.  Kwark, mayonaise, azijn en honing door elkaar roeren tot een saus. Dit gaat goed met een kleine garde.
  4.  Makreel in een grote kom met twee vorken in kleine stukjes trekken. 
  5. Wortelen raspen op een grove rasp en aan de makreel toevoegen. 
  6. Prei in de lengte halveren, uitspoelen, fijn snijden en aan de makreel toevoegen. 
  7. Koriander of peterselie fijn hakken. 
  8. Aardappelen in kleine stukjes snijden en aan de makreel toevoegen. 
  9. Saus door de makreelsalade mengen.
  10.  Slabladeren op een grote platte schaal uitspreiden en de salade erop scheppen. 
  11. Gehakte kruiden er over strooien.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen