Sluiten

Gebakken aubergine met romige tomatenrijst

  1. Gebakken aubergine met romige tomatenrijst

300 g aubergine

150 g ronde zilvervliesrijst

1 potje tomatenspread (180 g)*

1 bosui

1/2 (rode) paprika

1 augurk

75 g Parmezaanse kaas

olijfolie

zeezout


  1. Rijst gaar koken zoals op de verpakking beschreven staat. 
  2. Aubergine in de breedte in plakken van 1 cm.dik snijden, met zout bestrooien en minimaal 20 min wegzetten. 
  3. Bosui in dunne ringetjes snijden. 
  4. Paprika en augurk in kleine stukjes snijden. 
  5. Parmezaanse kaas raspen op een fijne rasp.
  6.  Aubergine af deppen met een schone (thee)doek en in 10 à 15 min gaar en krokant bakken in olie. 
  7. Plakjes regelmatig omdraaien. 
  8. Rijst mengen met tomatenspread, paprika, augurk en bosui. 
  9. Rijst in het midden van de borden scheppen. 
  10. Maak er een mooi rond bergje van. 
  11. Plakken aubergine om de rijst serveren en bestrooien met kaas.
  12.  Lekker met een groene salade of een wortelsalade. *Tomatenspread is een hartige en romige pasta gemaakt van zonnebloempitten. Ook lekker op brood. Te koop in natuurvoedingswinkels en via www.odinwinkel.nl$

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen