Sluiten

Patisson gevuld met roze hachee

  1. Patisson gevuld met roze hachee

Bloempompoen met een saus van uien, gehakt en rode bessen

1 kleine patisson

300 g uien

100 g rode bessen

150 g gehakt

1 volle el crème fraîche

1 laurierblad

verse of 1/2 tl gedroogde rozemarijn

zeezout naar smaak

vers gemalen peper

olijfolie

1 à 2 dl water


  1. Een dekseltje uit de patisson snijden en het zaad verwijderen met een lepel. Patisson en dekseltje (niet erop, maar er naast) in ongeveer 10 min gaar stomen op een stoommandje of schoteltje in een pan met een bodempje water. Let op: alleen het vruchtvlees wordt gaar. 
  2. De schil blijft hard en is niet eetbaar. 
  3. Gehakt roerbakken in olie.
  4.  Uien pellen, op de wortelkant neerzetten en halveren. Alle helften met de lijnen van de ui mee in partjes snijden. Ui fruiten in olie. 
  5. Bessen van de steeltjes rissen met een vork, samen met het water, laurier en rozemarijn toevoegen aan de uien en in ongeveer 5 min gaar koken. 
  6. Gehakt en crème fraîche aan de saus toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. 
  7. Saus in de patisson scheppen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen