Sluiten

Koolrabi met gestoofd rundvlees

  1. Koolrabi met gestoofd rundvlees

Recept ingestuurd door Ina Hovenkamp

300 g koolrabi

300 g aardappelen

2 uien

2 tenen knoflook

runderlapje à 200 g

takje rozemarijn

restje witte of rode wijn

1 tomatenbouillonblokje

zeezout en peper naar smaak

klontje roomboter


  1. Rundvlees in stukjes snijden, goed aanbraden in boter en uit de pan halen. 
  2. Uien pellen, klein snijden en in dezelfde pan aanbakken.
  3.  Rundvlees toevoegen, opnieuw even bakken en afblussen met wijn. Knoflook fijn hakken en toevoegen. 
  4. Water, bouillonblokje en rozemarijn toevoegen en alles ruim twee uur laten pruttelen.
  5.  Koolrabi en aardappelen schillen, in kleine blokjes snijden, aan het vlees toevoegen en weer aan de kook brengen. 
  6. Eventueel nog wat water toevoegen en in 20 à 30 min gaar koken. 
  7. Op smaak brengen met zout en vers gemalen peper. 
  8. Heerlijk met een koolrabi-appelsalade en Turks brood. U kunt ook verse tomaten meestoven.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen