Sluiten

Tuinbonen informatie

  1. Tuinbonen informatie
Tuinbonen
  1. Een bijzondere zomergroente is de tuinboon. Omdat ze nogal veel ruimte in beslag nemen, zijn ze soms in een aparte tas verpakt. Tuinbonen hebben nogal grote viltachtige peulen. Daarvan eet je echter alleen de zaden, die je overhoud als ze gedopt zijn. In juni komt de Nederlandse tuinbonen oogst op gang en die ongeveer twee maanden duurt. De tuinbonen worden allemaal met de hand geoogst.
  2. Tuinbonen worden traditioneel vaak gegeten in combinatie met bonenkruid en ham. Hoe kleiner de bonen, des te malser en smakelijker ze zijn. Eenmaal gedopt, verkleuren ze snel. Tuinbonen hebben van zichzelf een licht bittere smaak. Dat is de reden waarom veel mensen niet van tuinbonen houden. 
  3. De bittere smaak verdwijnt als je het grijsgroene velletje van de bonen verwijdert: 
  4. Dompel de gedopte bonen 3 minuten in ruim kokend water met zout, laat ze uitlekken en verwijder dan het grijsgroene velletje. Hierna hebben de tuinbonen nog 5 minuten kooktijd nodig. 
  5. Tuinbonen niet rauw eten. In peulvruchten en bonen komt van nature een giftige stof voor die door koken onwerkzaam wordt. 
  6. Bonen en peulvruchten in pot en blik en uit de diepvries zijn niet meer rauw.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen