Sluiten

Aardappel-zalmsalade bedekt met plakjes courgette

  1. Aardappel-zalmsalade bedekt met plakjes courgette

300 g courgette

500 g aardappelen

150 g gerookte zalm

kleine of halve rode paprika

verse dille

verse peterselie

verse tijm

3 el mayonaise

3 el volle yoghurt of yomio

1/2 à 1 el mosterd

2 tl honing

paprikapoeder naar smaak

zeezout

olijfolie


  1. Kook de geschilde aardappelen en laat ze afkoelen. Snijd de afgekoelde aardappel in kleine stukjes. 
  2. Dille en peterselie fijn hakken. 
  3. Yoghurt mengen met mayonaise, mosterd, honing, peterselie, dille en paprikapoeder. 
  4. Paprika klein snijden. 
  5. Courgette in plakken snijden van ongeveer 1/2 cm dik en bakken in olie. Een heel klein scheutje water toevoegen en gaar stoven zonder deksel. 
  6. Tijmblaadjes van de takjes plukken. 
  7. Courgette met zout en tijm bestrooien.
  8.  Zalm in stukjes snijden. 
  9. Aardappelen mengen met het yoghurtmengsel, paprika en de zalm. 
  10. Aardappelsalade op een platte schaal scheppen en mooi rond en glad strijken. 
  11. Schijfjes courgette erop leggen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen