Sluiten

Bloemkool met gebakken kaas en wortelsaus

  1. Bloemkool met gebakken kaas en wortelsaus

1/2 bloemkool

200 g wortelen

1 liter volle melk

1/4 liter magere yoghurt of 2 el citroensap

klein stukje verse gember of 1 tl gemberpoeder

verse bieslook

2 el tomatenpuree

zeezout naar smaak

2 dl water

olijfolie


  1. Melk aan de kook brengen in een ruime pan zodat de melk omhoog kan komen. 
  2. Theedoek of kaasdoek in een vergiet leggen en deze op een pan zetten. Wanneer de melk omhoog begint te komen, langzaam de yoghurt of het citroensap door de melk roeren. Melk weer laten koken. Voorzichtig en niet te veel roeren zodat de kaas in grote brokken aan elkaar blijft zitten. 
  3. Zodra de wei helder is, is het proces klaar. Wordt de wei niet helemaal helder, voeg dan nog meer yoghurt of citroensap toe.
  4.  Kaas en wei door de theedoek schenken en onder een gewicht ongeveer een uur uit laten lekken. 
  5. Bloemkool in roosjes en de steel in stukjes snijden. 
  6. Wortelen schoon boenen met een groenteborstel, klein snijden en goed gaar koken in het water. 
  7. Bloemkool in ongeveer 10 min gaar stoven in een bodempje water. 
  8. Kaas in plakjes snijden en kort aan beide kanten bakken in olie en met zout bestrooien. 
  9. Wortelen pureren. 
  10. Saus op smaak maken met tomatenpuree en zout. 
  11. Gember in een knoflookpers boven de saus uitpersen.
  12.  Bieslook fijn knippen en toevoegen. 
  13. Saus over de bloemkool en kaas scheppen. 
  14. Lekker met rijst of een ander graan.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen