Sluiten

Andijvie met zelf gemaakte kaas

  1. Andijvie met zelf gemaakte kaas

400 g andijvie

1 liter volle melk

1/4 liter magere yoghurt of 2 el citroensap

2 teentjes knoflook

1 tl komijnzaad

1 el honing

tamari of ketjap

zeezout naar smaak

olijfolie


  1. Melk aan de kook brengen in een ruime pan zodat de melk omhoog kan komen. 
  2. Theedoek of kaasdoek in een vergiet leggen en deze op een pan zetten. Wanneer de melk omhoog begint te komen, langzaam de yoghurt of het citroensap door de melk roeren. Melk weer laten koken. Voorzichtig en niet te veel roeren zodat de kaas in grote brokken aan elkaar blijft zitten. 
  3. Zodra de wei helder is, is het proces klaar. Wordt de wei niet helemaal helder, voeg dan nog meer yoghurt of citroensap toe. 
  4. Kaas en wei door de theedoek schenken en onder druk van een gewicht ongeveer een uur uit laten lekken. 
  5. Bladeren van de andijvie los halen, wassen en in smalle reepjes snijden.
  6.  Knoflook pellen, fijn hakken en samen met het komijnzaad kort fruiten in olie. 
  7. Andijvie toevoegen met eventueel een heel klein scheutje water en in ongeveer 5 minuten gaar stoven. 
  8. Kaas in plakjes snijden en kort aan beide kanten bakken in olie. 
  9. Andijvie op smaak brengen met zout en honing. 
  10. Kaas afblussen met een klein scheutje tamari.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen