Sluiten

Rode wijn bonbons

  1. Rode wijn bonbons

300 g pure chocolade

25 ml kokosmelk

3 el rode wijn 

1/2 el kokosolie

  1. versiering: gehakte cranberries of goji bessen, gehakte noten, hagelslag, gedroogde bloemblaadjes, cacaopoeder, kokosrasp; het kan allemaal.
  2. Smelt de helft van de chocola met de kokosmelk au bain marie en klop het glad met een garde. Schenk de wijn erbij en klop en nog even goed door. Laat, afgedekt met plasticfolie, in de koelkast door en door koud worden.
  3. Haal de schaal uit de koelkast na zo’n uur of twee, en schep er met een kleine lepel bonbon grote hapjes uit. Rol die met natte handen tot een bolletje. Dat wordt een beetje gekledder, maar dat moet je maar even voor lief nemen. Leg de balletjes op een bakplaatje, dat met bakpapier is bekleed en zet weer in de koelkast.
  4. Smelt de rest van de chocola met de kokosolie. Haal de balletjes door dit vloeibare mengsel. Ik doe dat met een speciale prikker (uitslover), maar ‘t kan ook met een vork of een lepel. Leg ze terug op het bakpapier en strooi er de versierselen over nu de chocolade nog niet hard is. Zet ze tot gebruik in de koelkast.
  5. Serveer met een kopje espresso of Yogi Classic tea of een lekker glas rode wijn.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen