Sluiten

Shepherd Pie a la Janneke

  1. Shepherd Pie a la Janneke

Paddenstoelen en linzen, knolselderij onder een dakje van zoete bataat

1/2 kleine knolselderij, in kleine blokjes

2 worteltjes, in kleine blokjes

1/2 prei, in ringen

1/4 liter groentebouillon van 1/2 blokje

2 el boter of ghee

1/2 ui, fijn gesnipperd

300 g paddenstoelen, bijvoorbeeld kastanjechampignons, shiitake en portabella’s

1 1/2 teentjes knoflook in dunne plakjes

1 1/2 el bloem

1/2 blikje linzen of gebruik 100 g gedroogde en kook die gaar volgens de verpakking

1 takje rozemarijn, de naaldjes fijngehakt (of 2 el gedroogde rozemarijn)

50 ml rode wijn

2 grote zoete bataten (ongeveer 300 g)

zout en peper naar smaak

verse peterselie om te garneren


  1. Kook de knolselderij en de worteltjes in de bouillon in 10 minuten gaar. Giet af, maar vang de bouillon op. 
  2. Maak de paddenstoelen met een borsteltje of met wat keukenpapier schoon. Snijd de champignons in kwarten, scheur de shiitake in stukken en snijd de portabella’s in plakken.
  3. Bak de ui in de boter bruin en voeg paddenstoelen, prei, rozemarijn en de knoflook toe. Bak alles flink omscheppend goudbruin.
  4.  Strooi de bloem erover. Weer even roerend meebakken. Schenk, in scheutjes en goed blijven roeren, ongeveer de helft van de opgevangen bouillon erbij, daarna de wijn en de linzen. Laat, al roerend, lekker pruttelen.
  5.  Proef en voeg zout en peper toe naar smaak en meng de knolselderij en worteltjes erdoor.
  6. Kook de zoete bataat in een kwartiertje gaar, giet af en stamp er puree van met zout en peper en een klontje boter of een scheutje melk
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  8. Doe het paddenstoelenmengsel over in een ovenschaal, schep de zoete bataatpuree erover en zet nog 10 minuten in de oven. 
  9. Garneer tot slot met de peterselie.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen