Sluiten

Wortelsoep met garnalen, knoflook en gembersiroop

  1. Wortelsoep met garnalen, knoflook en gembersiroop

300 g wortelen

2 tenen knoflook

1/2 citroen

1/2 liter visbouillon

50 g garnalen

een scheutje gembersiroop

een scheutje slagroom

1 stengelui

olijfolie

Bouillon aan de kook brengen. Wortelen schoon boenen met een groenteborstel, klein snijden, aan de bouillon toevoegen en in ongeveer 15 min gaar koken. Stengel van de ui snijden. Ui bewaren en stengel in dunne ringetjes snijden. Schil van citroen raspen op een fijne rasp. Rasp alleen het gele schilletje. Het witte velletje eronder is erg bitter. Citroen persen. Knoflook pellen, fijn hakken en samen met de garnalen roerbakken in olie. Wortelen pureren. Soep op smaak brengen met slagroom, gembersiroop, citroenrasp en sap. Knoflook en garnalen toevoegen. Wortelsoep garneren met stengelui.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen