Sluiten

Tomatenbitterballen

  1. Tomatenbitterballen


400 g tomaten, gewassen en in kwarten gesneden, zaadjes eruit gehaald

150 g boter

20 g tomatenpuree uit potje

200 g (spelt)bloem

2 bollen mozzarella, in blokjes

6 takjes fijngesneden basilicum nog wat bloem voor het paneren

2 eieren

250 g paneermeel

olie om in te frituren


Hak de tomaten in een keukenmachine of met het mes heel fijn, zet opzij in een zeef en laat goed uitlekken. Smelt de boter in een pan en voeg de tomatenpuree toe. Voeg in één keer de bloem toe en blijf stevig roeren. Laat een paar minuten garen om een bloemsmaak te voorkomen. Voeg de tomatenpulp toe en laat nog even warmen tot het weer pruttelt. Voeg nu de kaas en de basilicum toe. Strijk het mengsel uit op een platte schaal en laat stijf worden in de koelkast. Vorm er dan balletjes van met bebloemde handen. Ik gooi ze in dit stadium nog wel eens eerst in de vriezer, dan zijn ze makkelijker te hanteren. Haal ze vervolgens eerst door wat bloem, dan door de los geklopte eieren en dan door de paneermeel. Nog een keer paneren is aan te raden, maar dat is een kwestie van uitproberen. Frituur de balletjes op 180ºC ongeveer 4 minuten. Eventueel kun je er een sausje van mayo met een lepel pesto bij serveren.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen