Sluiten

Bloody Mary shotglaasje

  1. Bloody Mary shotglaasje

200 g superrijpe tros-, roma-, of andere goed rijpe, sappige tomaten 

sap van 1/2 limoen

1/2 stengel groenselderij in stukjes

wat druppels worcestersaus

50 ml. wodka

versgemalen peper en een flinke snuf kruidenzout 

5 druppels rode pepersaus zoals tabasco (meer of minder naar smaak)

wat steeltjes bladselderij


Bereiding

Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd ze in stukken.

Draai in sapcentrifuge of slow juicer tot sap, samen met de groenselderijstengel. Met de blender pureren kan ook, doe het dan nog even door een fijne (roer)zeef. Doe er het limoensap en de worcestersaus bij, roer de wodka, lekker veel peper en wat kruidenzout erdoor en zet in de koelkast tot het echt goed koud is. Schenk dan in de (liefst bevroren) shot glaasjes. Kruid naar smaak met enkele druppels tabasco of rode pepersaus en eventueel nog wat limoensap. Steek een stengeltje selderij in het glaasje en serveer.

Voor een Virgin Mary (zonder alcohol) voeg je iets meer limoensap aan de tomatensap toe in plaats van de wodka.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen