Sluiten

Knolvenkel gevuld met mosselen

  1. Knolvenkel gevuld met mosselen

2 venkelknollen

1 kilo mosselen

1 ui

1/2 bosje peterselie

1/2 bosje bladselderij

1 el tahin (sesampasta)

stukje parmezaan voor 1 1/2 el geraspte kaas

vers gemalen peper


Kaas raspen. Kontje van venkelknollen ruim wegsnijden. Voorzichtig de buitenste laag venkel in zijn geheel van de rest van de venkel trekken. De overblijvende venkel bewaren voor een andere maaltijd. Mosselen wassen in koud en gezouten water. Beschadigde mosselen wegdoen. Mosselen die open staan apart nemen. Tik op de schaal. Sluiten de mosselen niet binnen enkele minuten gooi deze dan ook weg.

Venkelbladen in 5 à 10 min beetgaar stomen. Venkel moet stevig blijven om hem te kunnen vullen. Ui pellen en halveren. Een helft klein snijden. Peterselie en bladselderij grof hakken. Kruiden en gesnipperde ui in een bodempje water aan de kook brengen. Mosselen toevoegen. Halve ui bovenop leggen. Het vuur hoog zetten. Na enkele minuten het vuur lager zetten. De mosselen een paar keer omschudden. Wanneer de mosselen allemaal openstaan nog heel even doorkoken op een hoog vuur. Wanneer de ui bruin is verkleurd zijn één of meerdere mosselen bedorven. Dit komt nauwelijks meer voor. Maar als de graadmeter uit grootmoeders trukendoos donker uitslaat, gooi dan alles weg. Mosselen uit het kookvocht scheppen en uit hun schalen vissen. Dit gaat makkelijk door een lege schelp als pincet te gebruiken. Tahin mengen met een beetje kookvocht tot een smeuïg papje. Dit papje en de kaas door het kookvocht mengen. Mosselen door de saus roeren. Mosselen met saus in de venkel scheppen. Eventueel overgebleven saus over de venkel schenken.

Lekker als voorgerecht of bijgerecht.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen