2 puntpaprika’s in de lengte gehalveerd.
Voor de aubergine vulling:
1/2 aubergine
65 ml yoghurt (bijv. griekse yoghurt)
1 teen knoflook, fijngehakt
1/2 tl (gedroogde) oregano
1/2 tl paprikapoeder
1 el olijfolie
zout en peper naar smaak
Voor de shii-takevulling:
1/2 ui
65 g shii-take
1/4 kopje gare couscous
35 g boerenkaas, geraspt
peper en zout
1/2 tl (gedroogde) tijm
klein handje peterselie
Auberginevulling:
Prik de aubergines een paar keer in met de punt van een mes. Leg de aubergines op de bakplaat. Bak onder de voorverwarmde hete grill tot de schil van de aubergine zwart is en blaren hebben, ongeveer 5 minuten. Draai de groenten om en herschik ze over de bakplaat, rooster tot de schil zwart is aan alle kanten. Doe de zwarte aubergines in een plastic zakje en laat de groenten ongeveer 20 minuten afkoelen. Eenmaal afgekoeld, verwijder de vellen en gooi deze weg.
Meng de yoghurt en knoflook en zet apart.
Snijd de gepelde geroosterde aubergine fijn en doe in een kom. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en meng de paprikapoeder en oregano erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Vul 4 halve paprika''s met het aubergine mengsel en zet ongeveer 15 minuutjes in de oven (op 180 graden) en maak af met wat fijngehakte peterselie. Geef de knoflookyoghurt er apart bij.
Shii-takevulling
Snijd de ui in stukjes. Veeg de shii-take met een doek schoon en scheur ze in stukjes. Verhit de boter en bak de ui en shii-take. Schep de tijm en de kaas bij de ui en shii-take. Meng er vervolgens de couscous door. Met zout en peper op smaak brengen en met de gehakte peterselie vermengen. De vulling in 4 halve paprika’s scheppen en 15 minuten in de oven zetten totdat de kaas is gesmolten. Serveer de gevulde paprika’s met een salade en gekruide couscous.
-
-
-
-