Sluiten

Winterse groenteschotel met appel en gember

Winterwonder op je bord. Winterse groente zoals pastinaak met boerenkool en frisse appel. Afgewerkt met gember en feta. Lekker voor de koude dagen met een champignonburger of een stukje vis of vlees.

  1. Winterse groenteschotel met appel en gember

250 g pastinaak

1 zakje (150 g) boerenkool

1 ui

1 kleine appel

150 g feta

stukje (1 à 2 cm) verse gember of 1/2 tl gemberpoeder

2 el sesamzaad

olijfolie

Ui schillen, op wortelkant neerzetten en halveren. Beide helften in 4 partjes snijden met de lijnen van de ui mee. Ui fruiten in olie. Pastinaak schillen met een dunschiller, in blokjes snijden en toevoegen aan de uien. Boerenkool samen met een scheutje water toevoegen. Groenten in ongeveer 10 minuten gaar stoven. Sesamzaad roosteren in een droge koekenpan totdat de zaadjes lichtbruin kleuren en lekker ruiken. Appel en feta in kleine blokjes snijden. Gember schillen en raspen op een fijne rasp. Appel, feta, sesamzaad en gember toevoegen, roeren en even doorwarmen. Lekker met rijst of een andere graan.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen