Sluiten

Brassicakiemen (informatie)

  1. Brassicakiemen (informatie)

Brassicakiemen

Dit is een fris mengsel van 3 soorten gekiemde zaden van de familie der koolachtigen (de brassicaceae) namelijk rode kool, broccoli en koolraap. Het is een kiemproduct, met een wat zoute, koolachtige smaak. Het dankt zijn bijzondere eigenschappen aan de aanwezigheid van glucosinolaten. Deze, al in het zaad aanwezige, stoffen die voorkomen in de groenten van de meeste koolachtigen, zijn

veel geconcentreerder aanwezig in de kiemen dan in de "volwassen" groente. Wetenschappelijk onderzoek o.a. in Amerika, heeft jaren geleden al aangetoond dat glucosinolaten een rol spelen in het voorkomen van kanker en hart- en vaatziekten. Wat dichter bij huis: in 2003 heeft De Peuleschil meegewerkt aan een afstudeerproject van een studente van de Universiteit Wageningen, waarbij het genoemde aspect nog eens bevestigd werd. Hierbij bleek zelfs dat deze stoffen ook voorkomen in twee andere producten uit hun assortiment, namelijk in de radijskiemen en tuinkers. De brassicakiemen komen het beste tot hun recht als "finishing touch" bij een schotel of gerecht. Samen met broodbeleg, zoals bijv. kaas, ontstaat een heerlijk pittig en kleurrijk geheel. Voor meer informatie en heerlijke recepten kijk op de website van onze kiemkwekerij: www.depeuleschil.nl

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen