1 kleine butternut, die je kan vullen als een schoen
100 g dobbelsteentjes spek
2 uien
1/2 appel
1/2 bosje peterselie
stukje verse gember of 1 tl gemberpoeder
olijfolie
Spek uitbakken in olie. Butternut in de lengte halveren. Zaden met een lepel verwijderen. Beide helften in een grote pan met deksel met een laagje water beetgaar stomen. Dit duurt ongeveer 10 à 20 min let goed op dat de butternut niet te zacht wordt. Ui pellen, op de wortelkant neerzetten en halveren. Beide helften met de lijnen van de ui mee in smalle partjes snijden. Spek uit de olie scheppen en apart bewaren. Ui aan de hete olie toevoegen en fruiten. Gember schillen, fijn hakken en toevoegen. Peterselie fijn hakken. Appel in kleine stukjes snijden. Peterselie, appel en spek toevoegen aan de uien en goed doorwarmen. Pompoenhelften vullen met het spek-uimengsel. Lekker met rijst of een ander graan en een groene salade.
-
-
-
-