Sluiten

Butternut gevuld met prei en wortelpeterselie

Combineer de wat zoetere butternut pompoen met het frisse van prei. 

  1. Butternut gevuld met prei en wortelpeterselie

1 kleine butternut

100 g prei

100 g wortelpeterselie

100 g Parmezaanse of oude kaas

1 el tomatenpuree

1 el crème fraîche

een scheutje olijfolie

Bereiding

Butternut in de lengte halveren. Zaden met een lepel verwijderen. Beide helften in een grote pan met deksel met een laagje water beetgaar stomen. Dit duurt ongeveer 10 à 20 min Let goed op dat de butternut niet te zacht wordt. Prei in de lengte halveren en uitspoelen. Alleen de donkergroene delen die lelijk en taai zijn wegsnijden. De rest klein snijden. Wortelpeterselie schillen met een dunschiller en in kleine stukjes snijden. Olie verwarmen in een pan met dikke bodem. Prei en wortelpeterselie toevoegen en even roerbakken. Een scheutje water toevoegen en in ongeveer 10 min gaar stoven. Kaas raspen. Kaas, crème fraîche en tomatenpuree toevoegen, door elkaar roeren en in de halve butternuts scheppen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen