Sluiten

Gebakken courgette met hazelnootpesto

  1. Gebakken courgette met hazelnootpesto

1 courgette, ongeveer 400 g

50 g gepelde hazelnoten

1 teen knoflook

een paar takjes verse peterselie

1,5 dl noten of olijfolie

zeezout

1 tl balsamico

Courgette in plakjes van 1 cm snijden. Olie verwarmen. Courgetteplakken aan beide kanten lichtbruin bakken op een middelhoog vuur. Daarna 5 min smoren op een laag vuur met deksel. Overige ingrediënten zeer fijn hakken en mengen. Of ingrediënten tot pesto malen in een vijzel of keukenmachine. Bij gebruik van een vijzel, noten eerst fijn hakken. Deze pesto is ook lekker op een salade of op brood met bijvoorbeeld mozzarella.

Tip: Zelfgemaakte pesto is enkele weken houdbaar. Je kunt dus ook een grotere hoeveelheid in één keer maken. Zorg dat er altijd een laagje olie op de pesto staat.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen