Lekker bijgerecht van groene kool met een fris accentje van appel. In plaats van spekjes kun je ook heel goed gerookte tofu gebruiken.
400 g groene kool
1 appel
1 ui
100 g ontbijtspek
1/2 tl karwijzaad
1 tl gemalen koriander
1 laurierblad
vers gemalen peper
olijfolie
Spek in kleine dobbelsteentjes snijden en uitbakken in olie. Groene kool wassen en in dunne reepjes snijden. Klokhuis van de appel verwijderen en de appel klein snijden. Ui pellen, op de wortelkant neerzetten en halveren. Beide helften in 4 partjes snijden en de rokken uit elkaar drukken. Spek uit het vet scheppen en bewaren. Overige ingrediënten met een klein scheutje water aan het vet toevoegen en met deksel in ongeveer 30 min zachtjes gaar stoven. Let op dat ze niet droog kookt. Op het laatst de spekjes door de stoofpot roeren. Lekker met aardappelpuree of een graansoort.
-
-
-
-