Sluiten

Pasta met kip uit de oven

  1. Pasta met kip uit de oven

250 g kipfilets

200 g spekblokjes, uitgebakken in eigen vet

1 ui, fijngehakt

1 teentje knoflook, fijngehakt

1 prei in ringetjes

1 wortel in kleine stukjes

1 stengel groenselderij in stukjes

1 pot pastasaus sugo arrabiata

150 ml room of sojacuisine

300 g fussily

1 bol mozzarella en/of 100 g geraspte kaas

Verwarm de oven op 200 graden voor. Vet een ovenschaal in met wat boter of olie. Kook de pasta gaar. Bak de spekjes knapperig. Fruit de ui in wat olie goudbruin, doe er de kip stukjes bij en bak die ook lichtbruin. Voeg vervolgens de knoflook, de prei, de wortel en de selderij toe en bak die tot ze wat zachter worden. Giet de pastasaus en de room of sojacuisine erbij. En warm nog even door. Schep de pasta erdoor en doe alles in de ovenschaal.

Verdeel de spekjes en de kaas erover en zet de schaal zo’n 20 minuten in de oven tot de kaas begint te smelten en iets kleurt. Lekker met een kleine salade erbij. Bijvoorbeeld van knolselderij in lucifers dunne reepjes. (eventueel even geblancheerd en koud gespoeld ) met appel en walnoten. Klop een dressing van wat yoghurt en mayonaise en strooi er wat geroosterd karwijzaad over.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen