Voor 10 stuks:
250 g pompoen, ongeschild en in kleine stukjes
500 ml melk en 3 el
250 g bloem
2 eieren
1 tl kaneel
snuf zout
2 appels
2 el chocoladepasta
1 el honing
handvol pecan of walnoten
Kook de pompoen vijf tot tien minuten tot de blokjes zacht zijn. Pureer ze samen met de halve liter melk. Voeg dan de eieren toe en roer alles door elkaar. Mix de bloem er samen met de kaneel en het zout door totdat je een homogeen beslag heb. Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes. Verhit een scheut olie in een koekenpan. Bak hierin eerst kort een handvol appelblokjes voordat je er een volle soeplepel van het beslag overheen schenkt. Draai de pannenkoek om wanneer het beslag gestold is en bak nog een minuutje door. Ga zo door tot het beslag op is. Meng dan voor de chocoladesaus de chocoladepasta met de honing en de drie eetlepels melk. Rooster de pecannoten nog kort en garneer de stapel pannenkoeken met de chocoladesaus en de noten.
Tip: de pompoenpannenkoeken smaken ook heel goed in combinatie met spek.
-
-
-
-