Sluiten

Paddenstoelen ragout

  1. Paddenstoelen ragout

Paddenstoelen ragout

2 el olijfolie

4 el  kikkererwtenmeel
1/2 laurierblaadje

400 ml (soja)melk

1/2 tl venkelpoeder

1/2 rode ui

1 teen knoflook

1 el gedroogde oregano

1 tl paprikapoeder

125 g paddenstoelen mix

125 g kastanje champignons

30 g geitenkaas

handvol peterselie

1/2 aubergine

1 el olijfolie 

zout en peper 

4 boterhammen

Verhit de olijfolie in een sauspan en roer er het kikkererwtenmeel doorheen. Blijf roeren tot het meel helemaal is opgenomen door de olie. Doe het laurierblaadje en de helft van de melk erbij, roer goed door en giet vervolgens ook de rest van de melk erbij. Blijf roeren totdat de saus dik begint te worden, haal dan de pan van het vuur en meng de venkelpoeder erdoor. Zet de saus apart.

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aubergine in plakken en bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie en peper en zout. Leg ze 15 tot 20 minuten op een bakplaat met bakpapier in de oven tot ze gaar en enigszins bruin zijn. Snipper de rode ui en snijd de knoflook fijn. Fruit deze op laag vuur aan met de oregano en paprikapoeder. Snijd ondertussen de paddenstoelen en champignons in grove stukken. Bak deze mee met de uien en voeg wanneer ze bijna gaar zijn de geitenkaas en peterselie toe. Roer ook de saus erdoorheen. Verhit wat olie in een grillpan en grill hierin de boterhammen. Serveer de ragout op de gegrilde boterhammen en met een frisse salade met gekleurde bietjes, geitenkaas, granaatappel en pecannoten voor een volledig hoofdgerecht.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen