Creer met broccoli en gorgonzola een quiche met een Italiaanse twist. Extra lekker met zongedroogde tomaten
Voor het deeg:
100 g meel
1/4 tl zout
50 g koude roomboter (en boter voor het invetten van de vorm)
1 1/2 tl koud water
1/2 ei los geklopt
Voor de vulling:
35 g gorgonzola
25 g rucola
1/4 broccoli
100 ml slagroom
2 eieren
handvol walnoten
5 zongedroogde tomaten
2 1/2 takjes tijm
klein handje basilicum
zout en peper
-
-
-
-
Deze quiche met een Italiaanse twist is extra lekker met zongedroogde tomaten.
1. Maak een kruimelig deeg van het meel, de boter en het zout.
2. Voeg water en ei toe en maak er een deegbal van.
3. Wikkel in bijenwasdoek en leg een half uur in de koelkast.
4. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
5. Rol het deeg uit tot een dikte van een halve centimeter.
6. Vet een quiche vorm in met boter en bestuif deze met wat meel.
7. Bekleed de vorm met het deeg en prik wat gaatjes in de bodem. Leg er een vel bakpapier over en vul de vorm met bakbonen en bak het deeg alvast 10 minuten voor.
8. Snij de broccoli in kleine roosjes.
9. Klop de eieren los met de slagroom en een flinke snuf zout en peper.
10. Snij de tomaten door de helft en rits de blaadjes van de takjes tijm.
11. Snij de basilicum en rucola grof en verbrokkel de gorgonzola.
12. Meng alle ingrediënten door het crème fraîche mengsel. Bewaar een paar walnoten voor over de bovenkant van de taart.
13. Haal de bodem uit de oven en giet de vulling erin en garneer met walnoten.
14. Bak in 20 minuten af.