Sluiten

Hippe Fish and Chips

Voor de vis:

100 g bloem en een beetje extra voor het bestuiven

1 tl bakpoeder

1/4 tl paprikapoeder

1/4 tl korianderpoeder

1/4 tl zeezout

1/2 flesje koud bier

1 1/2 kop olie om in te frituren

300 g vis (visroerbakschotel, kabeljauw of schelvis bijv )

Voor de frietjes: 

300 g Bionica aardappelen, geboend 

2 el olijfolie 

1 1/2 el verse tijmblaadjes

25 g hazelnoten

1 1/2 el walnoot of hazelnootolie

zeezout (vlokken, als je die hebt)

Maak een yoghurt dik beslag van de bloem, bakpoeder, paprikapoeder, koriander, zout en bier. Verhit de olie tot 190°C. Snijd de vis in reepjes of stukjes en haal ze eerst door wat bloem en daarna door het beslag.

Frituur de vis in kleine porties in de hete olie. Bak ze bruin! Goudbruin is prima. Dit duurt een minuutje of 4 Laat uitlekken op keukenpapier. Zet ze in een matig warme oven totdat alles klaar is om te serveren.

Snijd de aardappelen in 1/2 cm dikke frieten. Spoel het zetmeel eraf onder de kraan en dep ze droog met een theedoek of keukenpapier.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de frietjes op middelhoog vuur in 20 minuten bruin. Steeds omscheppen om verbranden te voorkomen. Voeg de tijm toe en schep nog een paar keer om.

Rooster intussen (beter nog, van tevoren) de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Hak ze grof met een stevig mes (voorzichtig!).

Schep de frites op een schaal. Druppel er de notenolie over, de noten en wat zeezout.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen