Sluiten

Bloemkool ‘couscous’

1/2 bloemkool 

ghee, kokosolie, boter of andere olie naar keuze

1/2 sjalotje

1/2 teen knoflook

paar draadjes saffraan

Snijd van de bloemkool de roosjes af en snijd het niet taaie deel van de stronk in stukjes. Maal in een keukenmachine of rasp op een grove rasp de bloemkool tot korrels van rijstformaat. Haal eventueel de grotere stukjes eruit en maal ze nog een keer. Doe 1 el olie of boter in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook zachtjes glazig met de draadjes saffraan. Schep de bloemkool erbij en laat die, al omscheppend, iets zacht worden. Eventueel kun je er nog een pietsje water bij doen en dat al omscheppend laten verdampen. Pas op: niet te gaar bakken, dan wordt het puree. Schep op een mooie schaal. Drapeer er een lekkere stoof of tajine overheen, met verse fijngehakte kruiden (koriander, peterselie) erop en geschaafde amandelen of geroosterde pijnboompitten. Of maak een couscoussalade, maar dan glutenvrij. Lekker, hè?

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen