Sluiten

Groene quinoa salade met gekarameliseerde uien

150 g rode quinoa

1 bosui

1/2 gele ui

1/2 komkommer

1 stengels selderij (met blad)

100 g geitenkaas

klein handje vol peterselie

klein handje vol munt

40 ml olijfolie

1/2 teen knoflook

1/2 citroen

4 el walnoot olie

Snijd de uien in ringen. Bak ze op matig vuur in een droge koekenpan. Roer de uien elke vijf minuten door. Na 20-30 minuten beginnen de uien bruin te worden en haal je de deksel van de pan. Voeg olijfolie en zout en peper toe. Zet het vuur middelhoog. Bak de uien nog 10-20 minuten tot ze bruin en zacht zijn. Breng water aan de kook met een flinke scheut zout aan de kook. Kook de quinoa in ongeveer 12 minuten gaar. Hak ondertussen de bosui en selderij in dunne ringen en de komkommer in langwerpige blokjes. Snijd het blad van de selderij, munt, en peterselie grof. Meng de bosui, selderij, komkommer en verse kruiden de quinoa en gekarameliseerde uien. Pers de knoflook uit meng deze met het sap van de helft van de citroen, en de walnoot olie. Meng deze door de salade. Verbrokkel de geitenkaas over de nog lauw-warme salade en maak af met de rasp van de hele citroen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen