Sluiten

Veggie burgers

Verwen jezelf met een lekkere hamburger. Ook zonder vlees maak je zelf de smakelijkste burgers klaar. Wat dacht je van deze bloemkoolburger?

  1. Veggie burgers

250 g bloemkool

40 g amandelmeel

75 g gierstkorrels

1/2 rode ui

1/2 tl kurkuma

1/2 el komijnzaad

1/4 koriander

1 el chiazaad en 3 el water

zout en peper

75 ml soya yoghurt

1/4 citroen

1/2 teen knoflook

1/4 bosje verse munt

1/2 witte of Chinese kool of 2 witte broodje

*chiazaad kan vervangen worden door 1 ei

Vermeng het chiazaad met water en laat 15 min staan. Verhit

ondertussen wat olie in de pan. Bak hierin het komijnzaad tot het begint te geuren. Snipper de ui en fruit deze kort met de komijn tot ze glazig zijn.

Voeg dan de gierstkorrels toe en bak deze tot ze een goudgele kleur hebben. Haal de pan van het vuur en zet het mengsel opzij. Snijd de bloemkool in roosjes en vermaal ze in een keukenmachine tot kleine korrels. Voeg amandelmeel, de koriander, het uienmengsel en het chiazaadmengsel (of de los geklopte eieren) toe en meng dit met je handen goed door elkaar. Voeg wanneer nodig meer vocht toe, zodat de ingrediënten goed aan elkaar plakken. Maak 4 ronde burgers van het mengsel en bak ze aan beide kanten een paar minuten in een grillpan tot ze een krokant korstje hebben. Vermeng de soyayoghurt met het sap van de citroen, uitgeperste knoflook en fijngesneden muntblad. Serveer de burgers in een koolblad met een schepje soyayoghurt of leg ze tussen een broodje.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen