Sluiten

Salade met limousin met peultjes en mango

1 limousin steaks (biefstuk)

zeezout en versgemalen peper

1/2 citroen, 1/2 tl geraspte schil sap ervan

1 tl gembersiroop

1 tl tamari

1 1/2 el olie (iets verwarmde kokosolie of koolzaad sesam of zonnebloemolie wat je lekker vindt)

1/4 bakje insalata mista

50 g peultjes, 3 minuten koken, uit laten lekken en afspoelen met koud water

1/2 mango in stukjes

1/2 rode paprika eventueel 1/4 rood pepertje, van zaadjes ontdaan en fijn gesneden

klein handje verse kruiden: basilicum, koriander, munt (alleen de blaadjes)

1/2 el geroosterd sesamzaad

Haal het vlees een half uurtje van te voren uit de koelkast en bestrooi met zout en peper. Laat even op temperatuur komen. Grill in een grillpan of op een bbq een minuutje of 3 aan elke kant.

Zorg dat ze niet te gaar worden, want dat is zonde. Dan kun je beter een hamburger nemen! Leg op een snijplank met wat aluminiumfolie of 2 stukken bakpapier erover. Laat even rusten. Klop een dressing van de gembersiroop, tamari en de olie (en het pepertje).

Was de slablaadjes en doe ze in een ruime kom. Verdeel de peultjes, de mango, en de paprika erover.

Snijd de biefstuk in hele smalle reepjes en verdeel ook over de salade. Besprenkel alles met de dressing en strooi tot slot de kruiden en het sesamzaad erover.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen