Sluiten

Broccoli met olijven tapenade

400 g broccoli

100 g (zwarte) olijven

1 kleine rode ui

1/2 citroen

1/2 bosje verse koriander

Ui pellen en fijn snipperen. Citroen uitpersen. Citroensap over de ui gieten en minimaal een half uur laten staan. Citroensap maakt de scherpe smaak van ui iets zachter. Broccolistronk tot aan de bloemhoofdjes in vieren insnijden. Daarna haaks op de insneden de stronk in kleine stukjes snijden totdat de broccolibloem in roosjes uit elkaar valt. Broccoli in een klein bodempje water in 5 à 10 min gaar stoven. Olijven zo nodig ontpitten en klein snijden. Koriander fijn hakken. Uien, olijven en koriander door elkaar roeren en over de broccoli serveren.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen