Sluiten

Gestoomde groenten met kikkererwten dip

1 venkelknol

4 worteltjes

2 stengels groenselderij

100 g kikkererwten, geweekt in ruim water

2 teentjes knoflook

olijfolie

kokosmelk

1/2 citroen

zeezout

vers gemalen peper

1/2 bosje verse koriander

Groenten schoonmaken, in lange, dunne stukken snijden en in ongeveer 10 min gaar stomen. Kikkererwten in ruim een uur gaar koken en afgieten. Bewaar het kookvocht. Knoflook pellen en fijn snijden. Citroen persen. Kikkererwten pureren met knoflook, citroensap, een beetje kookvocht, olie en kokosmelk. Voeg in de gewenste verhouding zo veel vocht toe tot dat de kikkererwten een smeuïge puree zijn geworden. Koriander fijn hakken en door de puree roeren. Groenten serveren met een schep kikkererwtenpuree.

Het is handig om meer kikkererwtenpuree te maken. Lekker voor de volgende dag op brood. De puree blijft enkele dagen goed in de koelkast.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen