Sluiten

Meiraapjes in tomatensaus

300 g meiraapjes

250 g tomaten

1 grote teen knoflook

1 kleine ui

1/2 el fijngehakte verse basilicum

1/2 tl gedroogde oregano

1 mespuntje cayennepeper

zeezout naar smaak

1 scheutje olijfolie 

1 klontje boter

Boven en onder kantjes van de meiraapjes snijden. Raapjes op de onder kantjes zetten en halveren. Halve rapen plat op de snijplank leggen en elke helft nog eens in 4 partjes snijden. Meiraappartjes aan beide kanten een paar minuten bakken in boter op een laag vuur. Ui fijn snijden en fruiten in olie op een laag vuur totdat ze glazig is. Knoflook fijn hakken, toevoegen en even mee fruiten. Tomaten klein snijden en toevoegen samen met de gedroogde oregano en zout. Aan de kook brengen en 25 min laten sudderen op een laag vuur. Basilicum en cayennepeper toevoegen. Tomatensaus in een platte schaal schenken. Meiraapjes erin leggen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen