Sluiten

Aubergina

In rijstwijn gestoofde aubergine

1 aubergine

2 tomaten

1 teentje knoflook

1 bol mozzarella

verse basilicum

olijfolie

1 kop zoete rijstwijn (mirin)*

vers gemalen peper

zeezout

citroensap

Aubergine in plakken snijden en op een snijplank leggen. Plakken met zout bestrooien en met citroensap bedruppelen 20 min laten staan. Dep het vocht eraf door de aubergine tussen twee theedoeken te leggen. Nu neemt de aubergine minder vet op. Olie verwarmen en aubergine plakken in een brede hapjespan aan beide kanten bruin bakken. Gebakken plakken opstapelen. Knoflook pellen, fijn hakken en over de aubergine strooien. Tomaten in plakjes snijden en over de aubergine verdelen. Rijstwijn toevoegen en ongeveer 10 à 15 min stoven met deksel. Mozzarella in plakjes snijden. Basilicumblaadjes in de breedte in dunne reepjes snijden. Basilicum op de tomaat verdelen en afdekken met mozzarella. Met deksel op de pan de mozzarella laten smelten. Lekker op een groene salade, op brood of bij rijst of pasta.

* Te koop in natuurvoedingswinkels. In plaats van rijstwijn kunt u ook water gebruiken. Voeg dan een beetje honing toe om een licht zoete smaak te krijgen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen