Sluiten

Nieuw-Zeelandse spinazie in pittige kwark

400 g Nieuw Zeelandse spinazie

1 stengelui 

1 tomaat

1 mespunt cayennepeper

2 volle el volle kwark

zeezout naar smaak

1 scheutje olijfolie

Snijd de wortels van de spinazie (wanneer nodig) en snijd hem in grove stukken. Was de spinazie. Ui van de stengel snijden. Stengel in dunne ringetjes snijden en bewaren. Ui schillen en klein snijden. Tomaat in kleine stukjes snijden. Ui fruiten in olie in een grote pan met dikke bodem. Na 5 min tomaat, cayennepeper en zout toevoegen. Nog 10 min smoren op een laag vuur. Spinazie toevoegen en al roerende laten slinken. Kwark toevoegen, roeren en nog even door verwarmen. Stengeluiringetjes toevoegen. Waarschijnlijk is er veel vocht uit de spinazie gekomen, waardoor dit gerecht het midden houdt tussen een soep en een stoofschotel. Serveer over pasta of rijst in een diep bord. Ook lekker als lunch met brood om in te dopen. Serveer dit gerecht dan in een grote soepkom. De gestoofde groente ligt dan mooi in haar eigen vocht. Dit gerecht is koud ook lekker. Er is een grote kans dat de kwark gaat schiften. Dit komt de smaak in dit gerecht ten goede. Schiften is hetzelfde proces als stremmen maar is dan meestal ongewenst. Om kaas te maken wordt de wrongel van de wei gescheiden.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen