Sluiten

Zomergenoten

Venkelplakken op een bedje van tomaat, ui en basilicum

1 grote knol venkel

2 tomaten

1 grote ui

6 blaadjes verse basilicum

zeezout naar smaak

2 x 1 scheutje olijfolie

Venkel wassen, kontje en de droge delen van de stengels weg snijden. Venkel in de lengte in dunne plakjes snijden. Olie verwarmen. Venkelplakken op een middelhoog vuur ongeveer 15 min bakken totdat ze licht bruin kleuren en iets zachter zijn. Af en toe omdraaien. Ui schillen en kontje (wortelkant) wegsnijden. Ui op deze kant neerzetten en halveren. Beide helften plat op de snijplank leggen en met de lijnen van de ui mee in 4 partjes snijden. Ui rokken in stukjes uit elkaar trekken. Olie verwarmen, ui toevoegen en een paar minuten fruiten. Tomaten wassen, kroontje verwijderen, in stukjes snijden en samen met het zout toevoegen. 5 à 10 min stoven. Basilicum fijn hakken en toevoegen. Roeren en op borden verdelen. Knolvenkel er bovenop leggen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen