Sluiten

Rabarbermangochutney

Pittig-zoete chutney van rabarber en mango. Lekker op (een broodje) kaas of bij een vegetarische burger bijvoorbeeld.

  1. Rabarbermangochutney

Voor 3 a 4 potjes

1 mango

300 g rabarber

2 grote uien

1 teen knoflook

100 g rozijnen

1 el mosterdzaad

3 kruidnagels

200 g ongeraffineerde suiker

1 tl chilipoeder

150 ml (appel)azijn

3 of 4 glazen potjes met schroefdeksel


Mango schillen en in stukjes snijden. Stengel uiteinden van rabarber wegsnijden, wassen en in stukjes snijden. Ui schillen en in stukjes snijden. Knoflook pellen en fijn hakken. Alle ingrediënten 30 min koken in een pan met dikke bodem en een deksel, op een laag vuur, eventueel op een vlamverdeler. Goed roeren. Daarna nog eens 30 min koken zonder deksel totdat de chutney tot een dikke moes is ingekookt. Goed roeren. Kruidnagels verwijderen. Glazen potjes met deksel schoon koken. Potjes met de hete chutney vullen, dicht draaien en op zijn kop laten afkoelen. Deze chutney is weken tot maanden houdbaar.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen