Sluiten

Rabarbermangochutney

Zoetpittige chutney van rabarber en mango. Lekker op (een broodje) kaas of bij een vegetarische burger bijvoorbeeld.

  1. Rabarbermangochutney

Ingrediënten

  • 1 mango
  • 300 g rabarber
  • 2 grote uien
  • 1 teen knoflook
  • 100 g rozijnen
  • 1 el mosterdzaad
  • 3 kruidnagels
  • 200 g ongeraffineerde suiker
  • 1 tl chilipoeder
  • 150 ml (appel)azijn


Benodigdheden

  • 3 of 4 glazen potjes met schroefdeksel

Bereiding

  1. Schil de mango en snijd in stukjes. Snijd de uiteinden van de rabarber eraf, was goed en snijd daarna in kleine stukjes. Schil de ui, pel de knoflook en snijd beide in kleine stukjes. 
  2. Doe alle ingrediënten in een pan met dikke bodem en een deksel en kook voor 30 minuten op een laag vuur, eventueel op een vlamverdeler. Blijf ondertussen goed roeren. Kook daarna nog eens 30 minuten zonder deksel totdat de chutney tot een dikke moes is ingekookt. Blijf ook dan goed koken.
  3. Verwijder de kruidnagels en vul de schone potjes met de hete chutney. Draai goed dicht en laat de potjes op zijn kop afkoelen. De chutney is weken tot maanden houdbaar.

Porties

3 à 4 potjes

Bereidingstijd

1 uur en 10 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

1 uur en 30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen