Sluiten

Gegrilde koolrabi met bieslook boter

2 kleine of 1 grote koolrabi

50 g zachte roomboter

zeezout naar smaak

5 sprieten bieslook

1/2 tl kerriepoeder

1 el citroensap

Koolrabi schillen met een dunschiller en in dunne plakken snijden. Grill voorverwarmen. Koolrabi op een rooster 10 min grillen. De plakken halverwege omdraaien. Bieslook fijn knippen. Boter met een vork mengen met zout, bieslook, kerrie en citroensap. Hete koolrabi serveren met een klontje kruidenboter.

Tip voor mensen met bieslook in de tuin: Bieslook bloeit prachtig. Kleine bloemetjes vormen een grote paarse bol. Deze bloemetjes zijn eetbaar. Ze smaken scherp, iets scherper dan de stengel. Pluk een bloem en trek de bloemetjes uit elkaar en garneer hiermee de smeltende boter.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen