Sluiten

Spinazie volgens Turks recept

500 g spinazie

2 eieren

2 teentjes knoflook

1/2 klein potje tomatenpuree

vers gemalen peper

zeezout naar smaak

olijfolie

Knoflook pellen en fijn hakken. Een flinke laag olie verwarmen in een pan met dikke bodem. Knoflook toevoegen en een paar minuten fruiten op een laag vuur. Tomatenpuree toevoegen. Roeren. Spinazie toevoegen onder voortdurend omscheppen totdat de spinazie is geslonken en er vocht vrij komt. Zout en peper toevoegen. Maak met een lepel per persoon een kuiltje in de spinazie en breek daarboven de eieren zodat deze in de kuiltjes vallen. Het is de bedoeling dat de dooiers heel blijven. Met deksel 10 min zachtjes stoven tot het eiwit gaar is en de dooiers nog zacht. Lekker met couscous of Turks brood om in het groentenat te dopen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen