Sluiten

Asperges in een klassieke botersaus

  1. Asperges in een klassieke botersaus

350 g asperges

Zo veel plakjes (achter)ham als dat er asperges zijn. Bij dunne asperges kunnen er ook 2 in 1 plakje ham.

Te vervangen door 50 g geraspte oude kaas.

2 eieren

25 g roomboter

1 tl korianderzaad of 1/2 tl korianderpoeder


Asperges wassen en het onderste taaie stukje wegsnijden, ongeveer 1,5 cm. Asperges schillen met een dunschiller vanaf ongeveer 3 cm. onder het kopje naar beneden. Bewaar de schillen en kontjes voor soep of saus; vooral in de schillen zitten veel smaakstoffen. Asperges in ongeveer 10 min. gaar koken, controleer door met een vork in de onderste delen van de asperges te prikken. Het meekoken van een mespuntje suiker verfijnt de smaak. Asperges uit het water scheppen en laten uitlekken. Kookwater bewaren voor soep of saus. Asperges in de ham rollen. Eieren koken tot dat ze hard zijn en pellen. Ei verkruimelen door het door een zeef te drukken. Eikruim over de asperges verdelen. Boter smelten maar niet bruin laten worden en over de asperges schenken. Korianderzaad vijzelen of malen in een pepermolen en over de asperges strooien.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen