Sluiten

Venkelrisotto

2 knollen venkel

1 ui

200 g risottorijst

1/2 liter groentebouillon

50 g geraspte oude kaas

1 scheutje olijfolie

vers gemalen peper

Ui schillen, klein snijden en fruiten op een laag vuur, in olie, in een pan met dikke bodem tot ze glazig is. Rijst toevoegen en meebakken totdat de korrels goudbruin kleuren. Bouillon toevoegen en de rijst in 20 min. op een laag vuur gaar koken. Droge stelen en het kontje van de venkel verwijderen. Venkel dwars op de lijnen in ringen snijden, zodat ze in stukjes uit elkaar valt. Venkel halverwege de kooktijd toevoegen aan de risotto. Controleer of er genoeg water in de pan zit, zodat de rijst niet aanbakt. Het is wel de bedoeling dat de rijst droog kookt. Kaas raspen. Wanneer de rijst gaar is, kaas toevoegen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen