Sluiten

Venkelrisotto

Een heerlijke licht kruidige risotto met venkel en oude kaas. Voor een extra 'kazige' risotto voeg je wat mozzarella, tallegio of een andere zachte, goed smeltende kaas toe. Ook kun je extra groentes toevoegen, zoals groene asperges, courgette of champignons. Yum!

Ingrediënten

  • 2 knollen venkel
  • 1 ui
  • 200 g risottorijst
  • 1/2 liter groentebouillon
  • 50 g geraspte oude kaas (+ extra voor garnering) 
  • 1 scheutje olijfolie
  • vers gemalen peper

Bereiding

  1. Snijd de ui fijn. 
  2. Snijd de droge stelen en het kontje van de venkel en snijd ‘m dwars op de lijnen in ringen, zodat de venkel in stukjes uit elkaar valt. Je voegt de venkel halverwege de kooktijd van de risotto toe.
  3. Fruit de ui glazig op laag vuur in olie in een pan met dikke bodem. 
  4. Voeg de rijst toe en bak deze mee totdat de korrels goudbruin kleuren. 
  5. Voeg de bouillon toe en kook de rijst in ca. 20 min. op een laag vuur gaar. Controleer of er genoeg water in de pan zit, zodat de rijst niet aanbakt. Het is wel de bedoeling dat de rijst droog kookt. 
  6. Wanneer de rijst gaar is, voeg je de kaas toe. Voeg peper en zout naar smaak toe. 

Voor wat extra bite voeg je een handje rucola toe. Eetsmakelijk!


Porties

2 porties

Bereidingstijd

40 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen