Sluiten

Rabarber (informatie)

  1. Rabarber (informatie)
rabarber
De naam rabarber stamt uit het Grieks en betekent letterlijk groente van de barbaren. De rabarber komt uit Rusland waar de barbaren de rabarber rauw aten. Ze gebruikte het gewas als medicijn bij moeilijke stoelgang en maagklachten. Rabarber hoort tot de duizendknoopachtigen. Deze familie groeit op arme grond en vraagt niet veel verzorging van de teler. Het zijn zeer vitale gewassen. Rabarber vormt voortdurend nieuw blad, ook al wordt er geregeld van geoogst. Zij levert stimulerende stoffen als mineralen, vitaminen (vooral vitamine C) en oxaalzuur. Verhoudingsgewijs bevat rabarber veel oxaalzuur. Dit zuur bindt kalk en onttrekt zodoende kalk aan het lichaam. Daarom is het verstandig om rabarber altijd samen met een melkproduct te eten of om krijt mee te koken. Oxaalzuur bevindt zich voornamelijk in de groene bladeren. Na de langste dag van het jaar of omstreeks Sint-Jan (24 juni) trekt het oxaalzuur naar de stengels. Het is daarom aan te raden om na 24 juni geen rabarber meer te eten. Voor die tijd kunt u er heerlijk van genieten. Rabarber is een van de eerste gewassen van de koude grond die ons vitamine C schenkt, net op het moment dat het bewaarfruit opraakt. Bewaar rabarber maximaal enkele dagen in de koelkast.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen