Sluiten

Prei met citroenkaas

400 g prei

sap van 1 citroen

rasp van 1/2 citroen

1 tl korianderzaad

100 g oude kaas

(olijf)olie om in te stoven

Citroen raspen op een fijne rasp. Rasp alleen de gele schil. Het witte velletje eronder is erg bitter. Citroen uitpersen. De lelijke bladeren en de onderste helft van de worteltjes van de prei verwijderen. Voetje met worteltjes goed uitspoelen. Prei overlangs tot het midden open snijden en goed uitspoelen. Prei klein snijden, het voetje en de worteltjes heel fijn snijden. Prei even aanbakken in de olie. Met het citroensap en een deksel in ongeveer 10 min op een laag vuur gaar stoven. Kaas raspen op een grove rasp en mengen met de citroenrasp. Mengsel over de prei strooien. Koriander vijzelen of in een pepermolen fijn malen en over de kaas strooien. Met deksel de kaas in een paar minuten laten smelten.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen