Sluiten

Rode kool in linzensaus

300 g rode kool

200 g rode linzen

ongeveer 3 dl haverdrank of (soja)melk

1 tl komijnzaad of 1/2 tl komijnpoeder

1 cm verse gember of 1/2 tl gemberpoeder

1 teentje knoflook

zeezout naar smaak

(olijf) olie om in te stoven.

Zo nodig buitenste, lelijke blad van de rode kool verwijderen. Kool in dunne reepjes snijden. Komijnzaad vijzelen. Olie verwarmen. Komijn en zout toevoegen. Even roeren. Kool met een klein scheutje water toevoegen en in ongeveer 15 min gaar stoven. Gember schillen en boven de kool uitpersen in een knoflookpers. Door elkaar roeren. Linzen in een pan met dikke bodem, met de op de verpakking aangegeven hoeveelheid water in ongeveer 30 min tot pap koken. Knoflook pellen en boven de linzen puree uitpersen. Zout naar smaak en net zo veel haverdrank toevoegen totdat de saus de gewenste dikte heeft. Op een laag vuur nog een paar minuten laten pruttelen. Goed roeren. Gebruik eventueel een vlamverdeler. Lekker met pasta of rijst. Schep eerst de granen op, dan de linzen saus en schep bovenop de rode kool.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen