Sluiten

Gestoofde groenten met paddenstoelen notenroom

Zoet ontmoet zout rondom paddenstoelen

200 g witte kool

200 g prei

100 g portobella’s of champignons

3 el (hazel)nootpasta*

5 el sojacuisine* of 2 el crème fraîche

2 el tamari*

2 el (ahorn)siroop*

vers gemalen peper

2 x 1 scheutje (olijf)olie

Witte kool in dunne reepjes snijden. Lelijke bladeren van de prei verwijderen. Wortels ongeveer 1 cm onder het voetje weg snijden. Prei in de lengte doorsnijden, goed uitspoelen en in stukjes snijden. Groenten even bakken in de olie. Met een scheutje water in ongeveer 10 à 15 min gaar stoven. Paddestoelen schoon wrijven met een keukenpapiertje, in reepjes snijden en bakken in olie. Notenpasta, sojacuisine, tamari, siroop en peper toevoegen en door elkaar roeren. Groenten op borden of in een schaal scheppen. Paddestoelen-notenroom erover verdelen. *te koop in natuurvoedingswinkels en via www.odinwinkel.nl.

Tip: verwijder van de prei alleen het taaie, donkergroene blad en het einde van de worteltjes. De voetjes met wortelaanzet kun je eten. Goed wassen en klein snijden. Prei is rijk aan fosfor en ijzer. Juist in de voetjes zijn de mineralen volop aanwezig.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen