Sluiten

Bloemkool met kumquats en salie

Bitterzoet versierde lentebloemen

400 g bloemkool

2 kumquats

6 blaadjes verse salie of 1/2 tl gedroogde salie

1/2 pijpje kaneel of 1/2 tl kaneelpoeder

1 tl honing

1 klontje roomboter

zeezout naar smaak

Bladeren en zoveel van de stronk van de bloemkool verwijderen dat de kool plat ligt. Laat daarna de kool 10 min in koud water met een eetlepel zout staan. Eventuele rupsen komen tevoorschijn. Bloemkool in roosjes en stukjes snijden. Kumquats in dunne plakjes snijden. Water, 1 cm hoog in de pan, met boter, honing, kaneel en kumquats aan de kook brengen. Bloemkool toevoegen en in 10 à 15 min gaar stoven. Salie hakken en de laatste paar minuten meestoven. Kaneelstokje verwijderen.

Tip:

Bloemkool wordt bewaard met stronk en blad. Zo blijft de bloem langer houdbaar. De bovenste, malse bladeren smaken mee gestoofd lekker en brengen variatie in de maaltijd.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen