Sluiten

Broccolitimbaaltjes

175 g broccoli

1 1/2 el crème fraîche

1 ei

1 teentje knoflook

1 tl korianderzaad of 1/2 tl korianderpoeder 

zeezout naar smaak

1 el boter

snufje paprikapoeder

1 grote 

platte ovenschaal of braadslee

2 kleine ovenbakjes van ongeveer 8 cm doorsnede

bakpapier

Oven voorverwarmen op 190° C. Kleine oven bakjes met boter invetten, bodempjes bekleden met bakpapier en ook invetten. Stronk van de broccoli schillen met een dunschiller. Stronk tot aan de bloemhoofdjes in vieren snijden en daarna in kleine stukjes totdat de broccoli in roosjes uit elkaar valt. In 8 à 10 minuten gaar stomen. Broccoli, crème fraîche en ei tot een glad mengsel pureren. Korianderzaad vijzelen of malen in een pepermolen en samen met het zout toevoegen. Knoflook erboven uitpersen en roeren. Puree in de oven bakjes scheppen. Bakjes in ovenschaal zetten. Kokend water in de ovenschaal gieten totdat de bakjes half in het water staan. 25 min in de oven bakken totdat de puree stevig is. Bakjes omkeren op de borden. Bakpapier verwijderen en de timbaaltjes met paprikapoeder bestrooien. Lekker als voorgerecht of bij een pastamaaltijd.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen